menu
close
Home
chevron_right
Kunstgras leggen

1. Ondergrond bewerken

Kunstgras leggen kan alleen op een solide basis. Wanneer we spreken over kunstgras noemen we dit onderbouw. Het is van groot belang dat deze onderbouw bestand is tegen het gebruik van een kunstgrasveld. Ook waterdoortastendheid is van cruciaal belang. Afhankelijk van de bodemdichtheid kiezen we voor een zandbed van menggranulaat tussen de vijf en tien centimeter. Hiervoor verwijderen en voeren we het huidige gazon af.

Neem contact op
phone +31 6 488 145 12

2. Kantopsluiting plaatsen

Bij het laten leggen van kunstgras adviseren wij altijd om uw gazon te voorzien van een kantopsluiting. Hiervoor kunnen verschillende elementen toegepast worden. Denk hierbij aan: betonbanden, bestrating of kunststof kantopsluiting. Het is van belang dat de kantopsluiting van goede kwaliteit is.

Neem contact op
phone +31 6 488 145 12

3. Ondergrond klaarmaken

Afhankelijk van de bodemgesteldheid wordt er een ondergrond geplaatst. Hierna wordt de gehele oppervlakte bewerkt met een trilplaat. Uw ondergrond zal hierdoor niet meer verzakken tijdens het gebruik. Voorafgaand, aan het aanbrengen van het drukverdelend doek en het leggen van het kunstgras, wordt de oppervlakte geëgaliseerd.

Neem contact op
phone +31 6 488 145 12

Veelgestelde vragen

Door de jaren heen hebben we vele vragen over kunstgras en bestrating gekregen. Er zijn een aantal vragen die vaker terugkomen. De meest gestelde vragen hebben we voor u verzamelt en op een rij gezet.

Heeft u nog een andere vraag? Neem contact op ons op!

4. Aanbrengen drukverdelend doek

Het plaatsen van een drukverdelend doek onder uw kunstgras heeft verschillende functies: Dit zorgt ervoor dat het geëgaliseerde zandbed beschermd wordt tegen voetstappen. Het geëgaliseerde zandbed wordt na aanleg beschermd tegen eventuele puntbelastingen, zoals tafelpoten en speeltoestellen. Ook zorgt het ervoor dat onkruid en mieren zich niet omhoog kunnen wurmen.

Neem contact op
phone +31 6 488 145 12

5. Kunstgras aanleggen

Na het uitrollen van het kunstgras leggen we het op de juiste plek aan. Het kunstgras wordt op maat gesneden en bij het gebruik van meerdere rollen nauwkeurig aan elkaar gelijmd. Dit wordt gedaan met een lijmband, zodat de naden na installatie geheel onzichtbaar zijn.

Neem contact op
phone +31 6 488 145 12

6. Inzanden van het kunstgras

Voor het bezanden van de oppervlakte gebruiken wij kwartszand. Hierdoor wordt de mat zwaarder en blijft deze beter op zijn plaats liggen. Het kwartszand zorgt er daarnaast voor dat de vezels extra ondersteuning krijgen. Hierdoor blijven de vezels mooier rechtop staan en krijgt de mat een natuurlijke uitstraling.

Neem contact op
phone +31 6 488 145 12

Gratis stalen aanvragen

Heeft u moeite met het kiezen van het type kunstgras dat het best bij uw wensen past?

Stalen aanvragen

Plan een vrijblijvende bezichtiging in

Tijdens een vrijblijvende bezichtiging geven wij advies die past bij uw situatie. Onze ervaren kunstgras specialisten laten zien welke oplossing het meest geschikt is.

Neem contact op